Tepelná laboratorní soustava s Peltierovým článkem - Vojta, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována problematice vytváření matematických modelů dynamických soustav a experimentální identifikace neznámých parametrů, zde konkrétně modelu a parametrů Peltierova článku. Pro účely identifikace je sestavena laboratorní aparatura umožňující sledování chování Peltierova článku. Jsou provedeny experimenty, pomocí kterých jsou dohledány neznámé parametry fyzikálního modelu.
Thermal laboratory system with Peltier element
Keywords: Peltierův článek; termoelektrické jevy; modelování; experimentální identifikace; Peltier element; thermoelectric effects; modelling; experimental identification