Plnění konvergenčních kritérií Českou republikou v komparaci s novými členy EU - Dočekalová, Simona (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku plnění konvergenčních kritérií novými členskými státy Evropské unie. Zabývá se analýzou vstupu do Evropské měnové unie a uvádí plán postupu k zavedení eura v České republice. V práci je provedena komparace plnění konvergenčních kritérií České republiky s novými členy Evropské unie.
THE FULFILLMENT OF CRITERIA OF CONVERGENCE BY CZ IN COMPARISON WITH THE NEW MEMBER'S STATES OF EU
Keywords: Economic and Monetary Union; EURO; criteria of convergence; Evropská měnová unie; EURO; konvergenční kritéria