Akutní polyradikuloneuritidy, možnosti léčby, rozvoj komplikací - Lysková, Alice (Univerzita Pardubice, 2008)
Syndrom Guillain-Barré je akutní, progresivní neuropatie charakterizovaná slabostí končetin, parestéziemi a hyporeflexií. V těžkých případech může vést paréza svalů k respiračnímu selhání. Předpokládá se, že onemocnění je výsledkem autoimunitní odpovědi spuštěné předchozím onemocněním nebo očkováním. Práce se zabývá možnostmi léčby tohoto onemocnění a také rozvojem komplikací.
Acute polyradiculoneuropathy,possibilities in the treatment,progress of the complications
Keywords: autoimunitní zánět; Diagnostika; plazmaferéza; Komplikace; dysautonomic inflammation; Diagnosis; plazmapheresis; Complications