Antimikrobiální aktivita impregnovaných textilií - Valouchová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá antimikrobiálním účinkem impregnovaných textilíí na vybraném spektru testovacích mikroorganismů. K impregnaci byly použity: 4-isopropyl-3-methylfenol, MITHON TN, sloučenina stříbra a TRICLOSAN. Byly testovány různé úptrvy vzorků textilií.
Antimicrobial activity of impregnated textiles
Keywords: antimikrobiální ochrana; impregnace; textilie