Činnost Úřadu práce v Havlíčkově Brodě se zaměřením na státní politiku zaměstnanosti - Kopicová, Helena (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce popisuje vývoj Úřadu práce v Havlíčkově Brodě a činnost jednotlivých oddělení. Zaměřuje se na výkon státní politiky zaměstnanosti a to jak aktivní, tak pasivní. V práci jsou rozebrány jednotlivé nástroje aktivní politiky zaměstnanosti s uvedením hodnocení efektivnosti. V rámci vysvětlení pasivní politiky zaměstnanosti je uveden praktický příklad na výpočet podpory v nezaměstnanosti. Práce také zahrnuje analýzu a vývoj vybraných ukazatelů.
The activity of the Employment office in Havlíčkův Brod concerning state employment policy
Keywords: zaměstnanost; Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; Úřady práce; rekvalifikace; podpora v nezaměstnanosti; Employment; Unemployment; employment policy; Employment offices; retraining; unemployment compensation