Stanovení nitrosloučenin - Kučerová, Renáta (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá hledáním vhodných podmínek pro stanovení nitrosloučenin. Práce obsahuje teoretickou část, kde jsou zpracovány informace o možnostech úpravy vzorku a stanovení nitrosloučenin. Experimentální část se zabývá popisem analýzy nitrosloučenin a zahrnuje výsledky optimalizace a jednotlivých experimentů. Podmínky mikroextrakce tuhou fází byly optimalizovány z hlediska teploty, doby sorpce a množství přidaného NaCl. Optimalizované parametry byly vyhodnoceny statisticky.
Determination of nitro compounds
Keywords: nitrosloučeniny; SPME; GC-MS; výbušniny; nitro compounds; explosives