Analýza chování IGP protokolů při směrování s využitím IPv4 a IPv6 - Šmíd, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem je provést analýzu chování interior gateway protokolů využívajících pro směrování protokol IPv4 a IPv6. Autor představí principy směrování pomocí protokolu IP verze 4 a IP verze 6. Provede analýzu jejich podpory na nejvýznamnějších otevřených a proprietárních protokolech pro LAN sítě. Konkrétně se zaměří na protokoly RIP, EIGRP a OSPF. Autor navrhne možnosti analýzy chování vybraných směrovacích protokolů a provede jejich analýzu na vytvořených testovacích topologiích, které budou realizovány v laboratoři počítačových sítí.
Analysis of the behavior of IGP routing protocols while using IPv4 and IPv6
Keywords: routování; protokoly; srovnání; analýza; routing; protocols; comparison; analysis