Cestování s jízdním kolem ve vlacích - Šenkýř, Jakub (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce se zaměřuje na cestování s jízdním kolem ve vlacích na Jižní Moravě. Zabývá se také vybavením železničních stanic a souprav vlaků z hlediska úschovy a přepravy jízdních kol. V práci jsou také navržena opatření ke zvýšení atraktivity přepravy jízdních kol ve vlacích na tratích Brno - Břeclav a Břeclav - Znojmo.
Travelling with a bicycle on trains
Keywords: jízdní kola; vlaky; železniční tratě; železniční stanice; bicycles; trains; railway lines; railway stations