Plynově chromatografická analýza izomerních trimethylfenolů a methylethylfenolů přítomných v dehtu - Králová, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce je zaměřena na identifikaci trimethylfenolů a ethylmethylfenolů pomocí plynové chromatografické analýzy ve vzorcích dehtu. Byly vyhodnoceny Kovatsovy indexy a retenční poměry komerčních i syntetizovaných trimethylfenolů a ethylmethylfenolů. Získané Kovatsovy indexy byly použity pro identifikaci trimethylfenolů a ethylmethylfenolů ve vzorcích dehtu.
Gas chromatography analysis of trimethylphenols and ethylmethylphenols in tar fractions
Keywords: syntéza alkylfenolů; trimethylfenoly; ethylmethylfenoly; plynová chromatografie; Kovatsovy indexy; retenční poměry; synthesis of alkylphenols; trimethylphenols; ethylmethylphenols; gas chromatography; Kovats indices; relative retention