Kvalita života osob se zdravotním postižením - Ličková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se věnuje kvalitě života u osob se zdravotním postižením na území Pardubického kraje. První část se zabývá vymezením pojmů kvalita života a zdravotní postižení z pohledu různých institucí. Další části poukazují na důležitost integrace jedinců do společnosti s pomocí organizací působících v daném kraji. Praktická část je zaměřena na dotazníkové šetření, jeho metodiky a zjištěné výsledky.
Quality of life of persons with disabilities
Keywords: zdravotní postižení; kvalita života; zdraví; životní úroveň; WHOQOL-BREF; dotazníkové šetření; postižení lidé; integrace; disabled; quality of life; health; standard of living; WHOQOL-BREF; integration