Posouzení nezbytných investic pro zavedení kvalitního železničního spojení mezi Znojmem a Brnem - Svoboda, Martin (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se věnuje návrhu nové trati, díky které bude umožněno zavedení kvalitního konkurenceschopného železničního spojení mezi Znojmem a Brnem. Kromě toho bude navrhnuta také nová koncepce dopravy, která zohlední veškeré předpokládané vlivy v dané oblasti. Návrh nové trati bude koncipován tak, aby byl co nejlevnější, a zároveň jeho přínosy byly maximální.
Assessment of the necessary investments for the establishment of a high-quality rail link between Znojmo and Brno
Keywords: konkurenceschopnost; návrhy; železniční doprava; rychlost; competitiveness; design; rail transport; speed