Zvyšování bezpečnosti silničního provozu v okrese Náchod - Heinzová, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zaměřuje na zvyšování bezpečnosti silničního provozu v okrese Náchod. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola seznamuje se základními pojmy, které se týkají provozu na pozemních komunikacích. Druhá kapitola objasňuje problematiku dopravních nehod. Následující kapitola obsahuje analýzu míst se zvýšenou dopravní nehodovostí. V závěrečné části diplomové práce jsou navrhnuta opatření, která povedou ke zvýšení bezpečnosti v silničním provozu a zároveň ke snížení počtu silničních dopravních nehod.
The improvement of traffic safety in the Náchod district
Keywords: pozemní komunikace; bezpečnost; Dopravní nehody; roads; safety; traffic accidents