Využití automatizovaných externích defibrilátorů v integrovaném záchranném systému - Ebelová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce mapuje úroveň znalostí kardiopulmonální resuscitace a využívání automatizovaného externího defibrilátoru u nezdravotních složek integrovaného záchranného systému. Teoretická část popisuje integrovaný záchranný systém. Dále se věnuje rozdělení první pomoci, základní neodkladné resuscitaci, automatizovanému externímu defibrilátoru a časné defibrilaci.Praktická část popisuje výzkum metodou dotazníkového šetření provedeného u nezdravotních složek integrovaného systému. Výzkumná část obsahuje stanovené výzkumné otázky a výsledky jednotlivých otázek z anonymního dotazníku. Získaná data byla graficky zpracována do tabulek a grafů.
The use of automated external defibrilators in the integrated rescue system
Keywords: Integrovaný záchranný systém; první pomoc; kardiopulmonální resuscitace; defibrilace; automatizovaný externí defibrilátor; Integrated rescue system; first aid; cardiopulmonary resuscitation; defibrillation; automated external defibrillator