Epidemie a opatření proti nim na území Pardubického kraje - Kricnarová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá epidemiemi, které se vyskytovaly nebo vyskytují na území Pardubického kraje a popisuje základní opatření proti šíření nákazy. Práce se skládá z několika částí. První část se zabývá teoretickým náhledem na uvedené téma, ve které jsou definovány základní pojmy týkající se epidemií. Následující část obsahuje analýzu výskytu epidemií v Pardubickém kraji. V další části je pozornost kladena na společnost Foxconn CZ, s.r.o., kterou je možné v tomto ohledu vnímat jako rizikový podnik v Pardubickém kraji. Součástí tématu je posouzení bezpečnostních opatření v Pardubickém kraji včetně opatření ve společnosti Foxconn CZ, s.r.o. V závěru práce jsou naformulovány návrhy a doporučení pro inovaci těchto opatření.
Epidemics and measures against them in the Pardubice Region
Keywords: epidemie; infekční onemocnění; krizové situace; pardubický kraj; protiepidemická opatření; Foxconn CZ; epidemic; infectious disease; crisis situations; Pardubice Region; measures against epidemics; Foxconn CZ