Změny ve vzdělávání všeobecných sester - Jánská, Marcela (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá změnou v systému vzdělávání všeobecných sester. Autorka v práci sleduje spokojenost sester a jejich názory na registraci, dále názory na zapojení zdravotnických asistentů do praxe. Znázorňuje procentuelní zastoupení sester s nejvyšším dosaženým vzděkláním v celé orlickoústecké nemocnici
The educational changes for general nurses
Keywords: historie ošetřovatelství; zdravotnický asistent; vývoj vzdělávání všeobecných sester; history of nursing; medical assistant; development of education of nurses