Osvěta v oblasti krizové připravenosti na příkladu Kutnohorska - Augustová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou krizové připravenosti obyvatel. V práci je uvedeno vymezení základních pojmů z oblasti ochrany obyvatelstva. Součástí práce je analýza krizové připravenosti obyvatel vybraných obcí Kutnohorska. K tomuto účelu slouží dotazníkové šetření, jehož výzkumným vzorkem je 75 respondentů. V závěru práce jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření a z nich vyplývající návrhy a doporučení.
Public education in the area of crisis preparedness in the Kutná Hora district
Keywords: krizová připravenost; mimořádné události; krize; krizové situace; Kutnohorsko; osvěta; crisis preparedness; emergency events; crisis; crisis situations; Kutná Hora district; public education