Candida auris - Jakoubková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2024)
Candida auris, zákeřná kvasinka, která způsobuje závažná onemocnění kandidózu, a je strašákem pro řadu nemocnic i pacientů. Byla diagnostikována poměrně nedávno i tak se za krátkou dobu rozšířila po celém světě. Její nebezpečí tkví v náročné a nákladné diagnostice a léčbě. Jedná se o velmi rezistentní kvasinku, která často postihne pacienta jako sekundární infekce.
Candida auris
Keywords: Candida auris; kvasinka; rezistentní; kandidóza; invazivní; imunosuprese; Candida auris; candida; resistant; candida infections; invasive; imunosupresi