Výsledky radiointervenčních a chirurgických revaskularizací - Vejrostová, Hana (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se věnuje ischemickým chorobám dolních končetin a jejich radiointervenčním a chirurgickým revaskularizacím. V teoretické části vás seznámím s anatomií, příčinami a klinickými projevy vedoucí k ischemii dolních končetin. Dále popisuji vyšetřovací metody a typy léčebných zákroků, které vedou k zprůchodnění postižených tepen a záchraně končetiny. Nastíním i ošetřovatelskou péči po cévně-chirurgickém výkonu. Ve výzkumné části vás seznámím s výsledky retrospektivní studie, která se zabývá klienty, kteří navštívili cévní chirurgii krajské nemocnice v období 1.1.2004 - 31.12.2004 a následně sleduje jejich průběh léčby do konce roku 2009.
Results of radiological and surgical revascularisation
Keywords: ischemická choroba dolních končetin; intermitentní klaudikace; radioinvazivní a chirurgická léčba; peripheral vascular disease of lower extremities; intermittent claudication; radiological and surgical treatmet