Analýza paliv a maziv pro silniční vozidla s využiím moderních instrumentálních metod - Krtička, Filip (Univerzita Pardubice, 2005)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím dvou pokročilých instrumentálních metod - plynové chromatografie a infračervené spektrometrie s Fourierovou transformací - v analýze provozních hmot pro silniční vozidla, zejména automobilových benzínů a motorových olejů.
An analysis fuels and lubricats with use of modern instrumental methods
Keywords: tribotechnická diagnostika; motorové oleje; tribologie; opotřebení; FTIR spektroskopie; plynová chromatografie