Zásady regionální politiky Evropské unie a jejich implementace v podmínkách České republiky - Maturová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na formulování regionální politiky Evropské unie a její současnou podobu. Práce se dále zabývá implementací této politiky v podmínkách České republiky. Jako příklad je zde uveden euroregion Nisa jako jedna z forem přeshraniční spolupráce.
The principles of regional policy of the European Union and its implementation in the conditions of the Czech Republic
Keywords: European Union; Regional development; Regional Policy; euro regions; Evropská Unie; Regionální rozvoj; Regionální politika; Euroregiony