Transport a péče o infekčně nemocné pacienty ve zdravotnickém zařízení - Třešňák, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnovaná přehledu závažných infekčních onemocnění a rizikům zacházení se suspektně infekčními pacienty v rámci zdravotnických zařízení a jejich transportu mezi jednotlivými zdravotnickými zařízeními. Zvláštní důraz je věnován riziku nově objevených vysoce infekčních onemocnění typu SARS, které se stávají novou hrozbou civilizace.
Transport and care of infectious ill patients in a hospital facility
Keywords: infekce; transport; osobní ochranné prostředky; infekční oddělení; infection; transport; personal protective equipment; Department of Infectious Diseases