Multistatický systém na podporu klasického radaru - Mandlík, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato disertační práce se zabývá problematikou návrhu pasivního multilateračního systému určeného k řízení letového provozu zejména v okolí letiště. Hlavním cílem disertační práce je návrh metody přesného měření rozdílů časů příchodů signálů na základě analýz na matematickém modelu, který bude vhodný pro realizaci multilateračního systému. Dosažené výsledky modelování jsou ověřeny měřeními na experimentálním vzorku. Měření prokázala vhodnost navržených postupů pro návrh komplexního systému.
Multistatic Radar System
Keywords: radary; radars; multilaterační systémy; TDOA; pasivní systémy; lokalizace polohy; řízení letového provozu; multilateration systems; passive systems; position localization; air traffic control