Elektronické služby státu pro občany - Jastrzembská, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá možností občanů využívat elektronických služeb v České republice. Práce je rozdělena do pěti kapitol. Úvodní kapitola seznamuje s podstatou a cíly e-governmentu a vysvětluje základní pojmy se kterými se občan běžně setkává. Druhá kapitola se zaměřuje na strategický vládní dokument „Státní informační a komunikační politika‘‘. Následující kapitola popisuje jednotlivé role Ministerstva informatiky v souvislosti s e-governmentem. V závěrečné kapitole jsou uvedena použití internetu ve vztahu k veřejné správě, jedná se o šetření Českého statistického úřadu, které se provádí každoročně již od roku 2002. V této kapitole je také hodnoceno využívání elektronických služeb v Pardubickém kraji na základě výsledků z dotazníkového šetření, které proběhlo na začátku května tohoto roku.
E-Government-to-citizen
Keywords: electronic services; electronic registries; State information and communication politics; Public Administration; electonic signature; project CZECH POINT; E-Government; elekronické služby; elekronické podatelny; Státní informační a komunikační politika; elektonický podpis; projekt CZECH POINT; veřejná správa