Význam informací vzhledem k logistickým nákladům ve vybrané společnosti - Hlavnička, Aleš (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá vztahy mezi informacemi, jejich přesností, aktuálností a dostupností a logistickými náklady v průběhu přepravního procesu. V práci jsou analyzovány veškeré druhy informací, které mohou být příčinou tvorby vícenákladů, jejich koloběh mezi jednotlivými články přepravního procesu a jejich přesnost a pravdivost. Cílem práce je na základě analýzy informačních toků identifikovat kritická místa a navrhnout opatření, která povedou ke zlepšení informačních toků ve vybrané společnosti. Od lepšího informačního toku je očekáváno zmírnění celkového stresu pro všechny zainteresované strany přepravního procesu a zajištění lepší plynulosti přepravního procesu.
Importance of information in relation to the logistic costs of the selected company
Keywords: Informace; informační toky; zasílatelství; vícenáklady; přepravní proces; Information; information flows; forwarding; extra costs; transport process