Dědictví expresionismu v próze Ladislava Fukse - Peroutka, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce zkoumá vybraná díla Ladislava Fukse z hlediska expresionistické poetiky a autorovy práce se zobrazováním prostoru. Úvodní kapitola vymezuje pojem expresionismus. Druhá kapitola se zabývá literární tradicí. Ve třetí kapitole formulujeme svou definici pojmu prostor v literatuře. Další dvě kapitoly se zabývají analýzou dvou Fuksových románů. V závěrečné kapitole se zamýšlíme nad Fuksovými podněty k myšlení o literatuře.
Heritage of Expressionism in Prose of Ladislav Fuks
Keywords: Fuks, Ladislav; expresionismus; prostor; česká literatura; expressionism; space; czech literature