Analýza financování zdravotní péče ve městě Luži - Voralová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se nejprve zaměřuje na hlavní zdroje financování zdravotní péče v ČR. V dalších částech je rozvedena odpovědnost územní samosprávy za zajišťování veřejných statků na municipální úrovni, jsou uvedeny právní formy organizací k tomu zřizovaných a také zdroje, ze kterých je zdravotní péče na municipální úrovni hrazena. V teoretické rovině je rozveden modifikovaný model klasifikační analýzy KAMF, který na základě skupiny ukazatelů vyhodnocuje bonitu firmy. Práce pokračuje představením města Luže a specifikuje již tradiční poskytování lůžkové léčebné péče v tomto místě. V další samostatné části práce je vyhodnoceno hospodaření Hamzovy odborné léčebny pro děti a dospělé za určené období. Samostatně jsou zhodnoceny dopady úhradových vyhlášek na hospodaření léčebny.
Analysis of financing health care in municipality Luže
Keywords: health care; sources of financing; flat rate for a nursing day; cover regulation; zdravotní péče; zdroje financování; paušální sazba za ošetřovací den; úhradová vyhláška