Zhodnocení současných možností využití sluneční energie v domácnosti v ČR - Janková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce je věnována možnostem využití solární energie pro výrobu elektrické energie. Tato problematika je zde probírána teoreticky včetně technického popisu systému, technických, ekonomických a ekologických faktorů a prakticky se zaměřením na hodnocení efektivnosti investic do fotovoltaického systému. Pro ilustraci práce uvádí dostupné cenové nabídky fotovoltaických systémů prezentovaných pro trh českých domácností a nabídku konkrétního fotovoltaického systému, ze které v praktické části vychází výpočty. Výstupem práce je posouzení efektivnosti investice do fotovoltaického systému s cílem poukázat na nedostatky, které nejsou v cenových nabídkách uváděny.
Assessment of possibilities of sun energy use in households in the Czech Republic
Keywords: fotovoltaický systém; elektrická energie; zelený bonus; investice; photovoltaic systém; electric energy; green bonus; investment