Analýza hospodaření vybrané neziskové organizace - Plecháč, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem bakalářské práce je provést analýzu vybrané neziskové organizace, kterou byla TJ Sokol Jaroměř-Josefov. První část práce je teoretická a věnuje se základní charakteristice a pozici nestátní neziskového sektoru v národním hospodářství. Dále je uvedena charakteristika, rozdělení a specifické znaky neziskových organizací. V praktické části je provedena analýza hospodaření vybrané nestátní neziskové organizace v období let 2017-2022 zaměřená na náklady a výnosy. Poslední kapitola obsahuje shrnutí získaných výsledků analýzy a navržená doporučení.
Analysis of a selected non-profit organization
Keywords: neziskový sektor; neziskové organizace; soukromý neziskový sektor; analýza hospodaření; národní hospodářství; non-profit sector; non-profit organization; private non-profit sector; economic analysis; national economy