Využití TMA při studiu krystalizace skel - Navrátilová, Alena (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá využitím TMA při studiu krystalizace chalkogenidových skel. Z dilatometrických křivek byla určena teplota krystalizace pro různé rychlosti ohřevu a dále pak vypočtena aktivační energie krystalizace.
The study of glass crystallization with the use of TMA
Keywords: krystalizace; termomechanická analýza; Chalkogenidová skla; diferenciální skenovací kalorimetrie