Konkurenceschopnost vybraného podniku - Velinská, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením konkurenceschopnosti vybraného podniku prostřednictvím finanční analýzy. Vstupními údaji pro finanční analýzu jsou účetní data z let 2018-2023. Pomocí analýzy absolutních a poměrových ukazatelů, ukazatelů vývoje zisku a soustavami ukazatelů lze vyhodnotit konkurenceschopnost vybraného podniku ve sledovaném období.
Competitiveness of the Selected Company
Keywords: finanční analýza; konkurenceschopnost; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; ukazatele vývoje zisku; pyramidové rozklady; bonitní modely; bankrotní modely; SWOT analýza; financial analysis; competitiveness; absolute indicators; ratios; profit development indicators; pyramid decompositions; solvency models; bankruptcy models; SWOT analysis