Outsoursing dopravně logistických procesů - Kyncl, František (Univerzita Pardubice, 2008)
Disertační práce se zabývá vytvořením metodiky doporučeného postupu při provádění outsourcingu dopravně-logistického procesu s využitím ekonometrického modelu. Obsahem je návrh základních postupových kroků a kritérií pro outsourcing dopravně-logistického procesu na základě zpracovaných a vyhodnocených kritérií. Navržený systém řízení outsourcingových procesů je s ohledem na možnou vazbu na změnu organizační struktury jak u logistického poskytovatele outsourcingu, tak u příjemce outsourcingu včetně verbálního modelu informačního a komunikačního systému. V praktické aplikaci je provedena verifikace aplikace navržené metodiky provádění outsourcingu konkrétního logistického procesu.
Transportation logistical processes oustourcing
Keywords: Outsourcing; logistické služby; poskytovatel; distribuční logistika; Logistické náklady; vícekriteriální rozhodování; Outsourcing; logistics provider; distributions logistic; logistics cost; stock; multicriterions deciding