Statistika v lexikální analýze - Šlahora, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá studiem a aplikací exaktních metod, které jsou prováděny v lexikální analýze, obzvláště v rámci kvantitativní analýzy. Součástí práce je počítačový program, který umožní aplikovat popisované metody na libovolný text a porovnávat výsledky sledovaných charakteristik u různých textů.
Statistics in lexical analysis
Keywords: lingvistika; statistika; analýza; linguistics; statistics; analysis