Analýza investičních pyramidových schémat a jejich vliv na podniky a investory - Krist, Šimon (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem práce je prostřednictvím analýzy zjistit dopad na účastníky těchto systémů. Práce je zaměřena jak zpohledu historie finančních podvodů tohoto typu, ale také na současná podvodná schémata ve virtuálním investičním prostředí a jejich vliv na podniky a investory. Dále jsou formulovány doporučení kminimalizaci negativních dopadů na účastníky těchto systémů.
Analysis of investment pyramid schemes and their impact on businesses and investors
Keywords: pyramidová schémata; Ponziho schéma; investoři; podniky; pyramid schemes; Ponzi scheme; investors; companies