Hodnocení spokojenosti občanů s činností Městského úřadu v Novém Bydžově - Kolínská, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2007)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na zkoumání oblasti zajištění kvalitního výkonu veřejné správy a také na poskytování kvalitních veřejných služeb, od kterých je odvozena odpovídající úroveň spokojenosti jejich uživatelů. Teoretická část přináší v první kapitole obecný úvod do veřejné správy, následuje charakteristika metod kvality, používaných městskými úřady k zajištění vyšší kvality prováděných činností, v závěru této části je pozornost směřována k aspektům spokojenosti občanů. Údaje o městě a městském úřadě, jakož i přiblížení výsledků aplikovaného benchmarkingu a realizace dotazníkového šetření, jsou předmětem praktické části. Zde je také obsaženo řešení hlavního cíle mé práce, který spočívá ve zjišťování spokojenosti a názorů veřejnosti na činnost městského úřadu a jím poskytovaných veřejných služeb, a to na základě vyhodnoceného dotazníkového šetření.
Evaluation of citizens content with municipality activity in the town Nový Bydžov
Keywords: Public Administration; qualities; Public services; content; questionnaire survey; kvality; Veřejné služby; benchmarking; Spokojenost; dotazníková šetření; veřejná správa