Indikátory trvale udržitelného rozvoje na okrese Chrudim - Novotná, Pavla (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci popisuje historický vývoj ekologické politiky, uvádí a vysvětluje Agendu 21 a Lokální agendu 21. V praktické části jsou shromážděny indikátory trvale udržitelného rozvoje pro okres Chrudim a jsou porovnávány s indikátory republikovými.
The Indicators of the sustainable development of district Chrudim
Keywords: trvale udržitelný rozvoj; ochrana životního prostředí; Agenda 21; okres Chrudim; indikátory