Analýza nehodovosti chodců z hlediska mezinárodního porovnání - Pinkasová, Alena (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřená na analýzu nehodovosti chodců z mezinárodního hlediska. Zabývá se především analýzou let 2000 až 2012, počtem nehod chodců, analýzou příčin nehod a vzniku dopravních nehod. Srovnává nehodovost v České republice a v zahraničí a s tím i opatření těchto států.
Analysis of pedestrian accidents in terms of internacional comparisons
Keywords: chodci; nehody; analýza; příčiny; pedestrians; accident analysis; causes