Dopad Smlouvy o přistoupení ČR k EU v oblasti sociální politiky a zaměstnanosti na ČR - Chvojková, Alena (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce popisuje vstup České republiky do Evropské unie a změny, ke kterým v této souvislosti došlo. Zaměřuje se na sociální politiku a zaměstnanost v České republice. Práce ukazuje, jaký systém sociálního zabezpečení je v České republice používán a jaké byly výdaje na sociální pojištění, sociální péči a státní sociální podporu. Dále uvádí jaký byl vývoj zaměstnanosti v České republice z různých hledisek.
Impact of the Treaty of Accession of the Czech Republic to the European Union in Social and Employment Policy of the Czech Republic
Keywords: sociální péče; sociální pojištění; sociální politika; státní sociální podpora; Česká republika; zaměstnanost; Evropská unie; social care; social insurence; social policy; state social support; Czech Republic; employment; European union