Hodnota lásky v moderní společnosti - Loprais, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na otázku rozdílnosti hodnoty lásky pro moderního člověka pohledem pojetí reality životního stylu, modernity a genderovými studiemi. Zvláštní důraz je kladen na vnímání a prožívání lásky, ovlivněné globalizací, učením nebo biologickým vzorcem. Záměrem práce je zjistit a poukázat na faktory které určují, zda láska má větší hodnotu pro ženu nebo muže.
The value of the love in a modern community
Keywords: globalizace; modernita; Kultura; tradice; Rodina; genderové studie; láska; Globalization; modernity; Culture; tradition; Family; gender studies; love