Přínos vojenských zdravotníků v pandemii covid-19 - Doleželová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce pojednává o akceschopnosti Armády České republiky a jejím přínosu pomoci v krizových situacích, jako je pandemie covidu-19. Práce mapuje systém a strukturu vojenského zdravotnictví a vojenské operace, v nichž vojenští zdravotníci působili v době, kdy se civilní složky IZS dostaly na hranici svých personálních i materiálních možností. Výzkumná část je zpracována kvalitativním výzkumem za respektování doporučených kroků tematické analýzy. Cílem výzkumu je ve dvou rovinách popsat, jak náročné bylo povolání vojenských zdravotníků z úrovně vrcholového velení Armády ČR a poté samotných nasazených vojenských zdravotníků. Data byla vyhodnocena z rozhovorů s 5 respondenty představující velení naší armády a s 10 respondenty ze skupiny nasazených vojenských zdravotníků plnících základní funkce stanovených operací.
Contribution of military Medics in the Pandemic of Covid-19
Keywords: Armáda České republiky; covid-19; koronavirus; pandemie; pandemie covidu-19; vojenské zdravotnictví; vojenský zdravotník; Army of the Czech Republic; Covid-19; coronavirus; military healthcare; military Medic; pandemic; pandemic of Covid-19