Vliv povrchové vrstvy martenzitické vysokopevné oceli na svařitelnost - Soldát, Rostislav (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována vysokopevnostním ocelím martenzitického typu používaných v konstrukci automobilů na výrobu bezpečnostních částí karoserií. Jako povrchová úprava těchto materiálu se používá Al-Si vrstva. Cílem této diplomové práce je posoudit souvislost stavu povrchové vrstvy nanesené na vysokopevnostní martenzitickou ocel s dosaženou jakostí jednotlivých svarů.
The effect of the surface layer of the martensitic high strength steel on the weldability
Keywords: vysokopevnostní oceli; odporové bodové svařování; povrchová vrstva; svarový kov; porušení; advanced hight strength steels; resistance spot welding; surface layer; weld metal; damage