Materiály pro up-konverzi - Kašpar, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá studiem chalkogenidových skel a jejich využitím pro up-konverzi. Dále práce shrnuje možné varianty struktury skel a dopování prvky vzácných zemin. Podrobněji tato rešerše rozebírá konkrétní možnosti dopování erbiem a jeho vliv na fotonovou up-konverzi.
Materials for up-conversion
Keywords: Up-conversion; luminescence; amorphous chalcogenides; rare-earths; up-konverze; luminiscence; amorfní chalkogenidy; vzácné zeminy