Mobilní hra s ekologickým motivem - Kadaňka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Předmětem této práce je tvorba mobilní hry s ekologickým motivem. Hra je vytvořena pomocí technologie XNA pro mobilní platformu Windows Phone, realizována jazykem C#. Téma hry je motivováno do současného problému s ekologií a hra seznamuje hráče s problematikou ekologické stopy. Práce obsahuje navržení pravidel a jednotlivých herních principů. V praktické části je proveden návrh pomocí UML a realizace hry založená na principu herní smyčky. Herní část obsahuje městskou strukturu ve 3D prostoru a je ovládána pomocí dotykových gest. Hra je postavena na atraktivním vzhledu a velmi jednoduchém ovládání, aby ji hráč intuitivně pochopil.
Mobile game with an ecological theme
Keywords: Windows Phone; XNA; ekostopa; C#; hra; game design; ecological footprint; game