Návrh optimální sítě středního školství Pardubického kraje jako aspekt rozvoje regionu - Chlebounová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2020)
Disertační práce se zabývá přístupy k řešení optimalizace středního odborného školství v Pardubickém kraji. Jejím hlavním cílem je návrh možných metod a přístupů k realizaci této optimalizace, který spočívá ve výběru vhodných metod, kterými jsou zhodnoceny a porovnány střední odborné školy zřizované Pardubickým krajem, a v analýze duálního systému odborného vzdělávání jako možného způsobu systémového řešení optimalizace středního odborného školství. Oba uvedené postupy byly navrženy s cílem reagovat na aktuální problémy v oblasti středního odborného školství a trhu práce, které disertační práce podrobně analyzuje.
Proposal of Optimal Network of Upper Secondary Education of the Pardubice Region as an Aspect of Regional Development
Keywords: střední školství; upper secondary education; optimalizace středního odborného školství; síť středních škol; duální systém odborného vzdělávání; trh práce; demografický vývoj; efektivnost ve vzdělávání; optimization of upper secondary vocational education; upper secondary school network; the dual system of vocational education and training; labour market; demographic development; efficiency in education