Vývoj voltametrické metody stanovení antioxidantu 2-terc-butylfenolu - Mikšíček, Jiří (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá vypracováním voltametrické metody stanovení antioxidantu 2-terc-butylfeolu. K analýze vybraných vzorků byla zvolena lineární voltametrie s tříelektrodovým uspořádáním. Elektrochemický článek byl tvořen indikační zlatou elektrodou, referenční argentchloridovou elektrodou a pomocnou platinovou elektrodou. Vytvořená metoda byla použita na praktické vzorky olejů.
Development of voltametric method of determination of antioxidant 2-tert-butylphenol
Keywords: antioxidanty; lineární voltametrie; 2-terc-butylfenol; antioxidants; linear sweep voltammetry; 2-tert-butylphenol