Technologie přepravy OOSPO ve veřejné osobní dopravě - Černý, Jakub (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou přepravního řetězce v železniční a veřejné linkové dopravě mezi městy Dvůr Králové nad Labem a Trutnovem. Na základě výsledků analýzy je proveden výběr vhodného druhu veřejné dopravy pro osoby na vozíku a následně návrh na vytvoření garantované bezbariérové linky meziměstské autobusové dopravy včetně výkonových ukazatelů.
Transport technology of PRM in public passenger transport
Keywords: osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace; přepravní řetězec; veřejná linková doprava; železniční doprava; persons with limited mobility or orientation; transport chain; public passenger transport; railway transport