Existenciální pojetí úzkosti ve filosofii J.-P. Sartra - Kiššová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této bakalářské práce je vystihnout pojetí úzkosti ve filosofii Jean-Paul Sartra. Sartre byl filosofem existence, ale zároveň i autor románů a divadelních her, do nichž zakomponoval své filosofické myšlenky. Z tohoto důvodu bude práce motiv úzkosti rozebírat z pohledu obou typů jeho děl - filosofických i nefilosofických.
Existential concept of anxiety in the philosophy of J.-P. Sartre
Keywords: vědomí; svoboda; volba; úzkost; consciousness; freedom; choice; anxiety