Charakteristika významu a přepravního potenciálu železničních tratí ve Šluknovském výběžku s vazbou na Děčín - Novák, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se věnuje železniční dopravě na tratích ve Šluknovském výběžku. V práci je popsán současný stav infrastruktury, nákladní dopravy a především osobní dopravy v regionu. Cílem práce jsou návrhy na lepší využití potenciálu těchto tratí. Návrhy se soustřeďují na propojení tratí mezi stanicemi Dolní Poustevna a Sebnitz, koordinaci s veřejnou linkovou dopravou a úpravy jízdních řádů v regionu.
Characteristics of meaning and transport potential of railway lines in Šluknov region including relation to Děčín
Keywords: tratě; stanice; vlaky; jízdní řády; lines; stations; trains; time table