Úloha veřejné správy v oblasti ochrany biosféry - Dubišarová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá ochranou biosféry. Cílem práce je postihnout úlohu veřejné správy v oblasti ochrany biosféry. Teoretická část vymezuje veřejnou správu, biosféru a též se věnuje právním předpisům. Dále popisuje úlohu veřejné správy a uvádí některé neziskové organizace působící na poli ochrany životního prostředí. V praktické části jsou zpracovány informace týkající se ochrany životního prostředí z pohledu obcí v Pardubickém kraji získané dotazníkovým šetřením.
The role of public administration in biosphere protection
Keywords: biosféra; veřejná správa; ochrana životního prostředí; legistativa na ochranu životního prostředí; biosphere; public administration; environmental protection; legislation on environmental protection