Vývoj a realizace poskytovaných sociálních služeb v Domově pod hradem Žampach - Martincová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Téma diplomové práce řeší aktuální společenské téma, a to vývoj a realizaci poskytovaných sociálních služeb u konkrétního poskytovatele. Práce je rozdělena tradičně na část teoretickou a praktickou - výzkumné šetření. V teoretické části práce popíšeme základní terminologii - sociální práce, sociální služby, transformace sociálních služeb, cílovou skupinu osob s mentálním postižením a zaměříme se na konkrétní organizaci Domov pod hradem Žampach. V praktické části se práce zabývá vývojem sociálních služeb a následnou realizací v Domově pod hradem Žampach. Dále se zabývá motivací zaměstnanců Domova hradem Žampach pracovat s touto cílovou skupinou. Práce bude metodicky zpracována kvalitativní metodologií s konkrétními metodami jako jsou rozhovory a pozorování. Cílem diplomové práce je pospat sociální služby v Domově pod hradem Žampach a jejich realizaci v praxi.
Developing and implementing social services provided in Domov pod Hradem Žampach.
Keywords: mentální postižení; sociální práce; sociální pracovníci; transformace; Domov pod hradem Žampach; mental disability; social work; social workers; transformation; Domov pod hradem Žampach