Využití centrálních žilních portů k podání kontrastní látky při CT vyšetření - Zákravská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je věnována hlavně centrálním žilním portům využívaných při podání kontrastní látky u CT vyšetření. Správné podání kontrastní látky přes centrální žilní port je velmi významný aspekt pro kvalitu provedeného CT vyšetření a bezpečnost pacienta. A z toho plyne důležitost edukace zdravotnického personálu, tedy i radiologických asistentů při manipulaci s těmito porty u různých CT vyšetření.
The use of central venous port for administration of the contrast substance during CT exam
Keywords: centrální žilní porty; ct vyšetření; kontrastní látky; radiologický asistent; central venous ports; ct scans; contrast agents; radiology assistant